6050 Lajosmizse,

Dózsa György út 219-221.

+36 (76) 457 446

Központi telefonszám

info@gomep.hu

Központi e-mail cím

A GOMÉP megvalósította a felsőlajosi családok álmát – Megépült a Felsőlajosi Bölcsőde

Felsőlajosi Bölcsőde átadó

A Felsőlajosi Bölcsöde hivatalosan 2021. szeptemberében került átadásra. A megrendelést a GOMÉP a Felsőlajos önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében valósította meg. A középület 174 m2-en terül el, a jövőben összesen 14 kisgyermek számára biztosít elhelyezést, valamint a helyi foglalkoztatási rátát is javítja, ugyanis 3 új munkahelyet is biztosít.

A tervező Babinszky Tünde volt a Stimmetria Plusz Építésziroda Kft. megbízásából.

A meglévő óvoda épület – melynek egy része átalakításra került – és az új bölcsöde bővítmény egyaránt teherhordó főfalas szerkezeti rendszert kapott, vasbeton, ill. acél  pillérvázzal  kiegészítve. A Porotherm 30 K kerámia falazatú épületet 20 cm vastag monolit vb födém zárja. A csoportszobához tartozik fürösztő és játéktároló, de megtalálható az épületben a közösségi területek mellett kiszolgáló helyiségek, valamint külső gyermek illemhely is. Az épület nagy része lapostetős, kisebb része magastetős kialakítású lett. A lapostető és a közbenső födém kőzetgyapot, míg a homlokzat expandált polisztirolhab hőszigetelést kapott.

A hivatalos megnyitó a helyi polgármester, Juhász Gyula beszédével kezdődött, majd dr. Márk Kornél, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat alelnök ünnepi köszöntője következett.

A teljes projektet Horváth Sándor mutatta be, majd dr. Salacz László országgyűlési képviselő is köszöntötte az új létesítményt a településen. Gombkötő Márk, a GOMÉP Kft. vezetője is részt vett az ünnepségen. A műsort Sipos Ágnes intézményvezető zárta gondolataival, majd Süveges István esperes és Ferenczy József lajosmizsei református lelkész megáldotta a bölcsődét.

A weboldalon sütiket (cookie-kat) használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak.